De RF-toolbox Splitter-8 is een antennesplitter met een aantal in feite onontbeerlijke extra’s als het gaat om een stabiele en storingsvrije ontvangst van de signalen van draadloze microfoons.

De Splitter-8 is een toevoeging op bestaande draadloze ontvangersystemen en kan dan ook worden ingezet als uitbreiding op ontvangers van alle bekende merken.

Versterken, verzwakken, filteren

De Splitter-8 heeft twee ingangen en twee maal acht uitgangen uitgevoerd als BNC. In die zin fungeert hij als een reguliere antennesplitter. De inputkaart heeft echter functies waarmee het signaal kan worden geoptimaliseerd. Essentieel in dat proces zijn de gain-regeling, de optie voor auto-gain en het bandpass-filter. Hiermee kan het signaal van de antennes zowel worden verzwakt en versterkt als selectiever worden gemaakt. Verzwakken om intermodulatie te voorkomen en om de ruisvloer naar beneden te brengen. Versterken om grotere afstanden en obstakels te overbruggen. Selectiever om signalen van andere bronnen te onderdrukken. Bekende stoorsignalen voor draadloze microfoonsystemen zijn wifi- en 4G-netwerken in de directe omgeving en het digitale videosignaal DVB-T dat via de ether wordt gedistribueerd.

 

Communicatie

Daarnaast verzorgt de RF-toolbox Splitter-8 de communicatie met de RF-tools Preamp en levert hiervoor ook de voeding. De RF-toolbox Preamp is een antennevoorversterker die het level van individuele antennes binnen een systeem kan regelen en zo bijvoorbeeld de kabellengtes voor elke antenne apart kan compenseren. Met de RF-toolbox Splitter-8 kan het level van de antennesignalen nauwlettend in de gaten worden gehouden en op afstand via de RF-toolbox Preamp optimaal worden ingesteld. Een RF-toolbox Splitter-8 kan met maximaal 32 RF-toolbox Preamp’s communiceren.

 

Het OLED-venster biedt de volgende informatie en instellingen:

 • Boostervoeding (antenne-ingang): +13V max. 1.200mA voeding voor de RF-toolbox Preamp (led-indicatie voor aanwezige spanning). Realtime indicatie van het stroomverbruik per ingang. Automatische reset (max. 10x) bij te hoge stroomafname. Na foutopsporing en -herstel kan er handmatig worden gereset.
 • RF-input: Beide inputs zijn voorzien van een bandpass-filter met een bandbreedte van 470 tot 694MHz. Digitaal en individueel bedienbare verzwakkers van 0 tot -31,5dB (in stappen van 0.5dB). Signaalmeting tussen -70 en+10dBm, instelbare threshold voor de automatische verzwakkers voor het reduceren van intermodulatieproducten.
 • RF-output: De A-antenne-uitgang is voorzien van de mogelijkheid om bijv. Sennheiser EW-ontvangers te voeden via de coaxlijn. Deze kan per 4 uitgangen met een instelbare delay ingeschakeld worden.
 • Afstandsbediening RF-toolbox Preamp: Bidirectionele datacommunicatie via de coaxkabel tussen RF-toolbox XL of RF-toolbox Splitter-8 en RF-tools Preamp voor het instellen van de gain en status (aan/uit) van de Preamp. Maximaal kunnen er met de RF-toolbox Splitter-8 of RF-toolbox XL tot 32 RF-toolbox Preams individueel worden bediend. Automatische controle voor aangesloten Preamp’s.

outHet OLED-venster biedt de volgende informatie en instellingen:

 • Boostervoeding (antenne-ingang): +13V max. 1.200mA voeding voor de RF-toolbox Preamp of LPDA antenne (led-indicatie voor aanwezige spanning). Realtime indicatie van het stroomverbruik per ingang. Automatische reset (max. 10x) bij te hoge stroomafname. Na foutopsporing en -herstel kan er handmatig worden gereset.
 • RF-input: Beide inputs zijn voorzien van een bandpass-filter met een bandbreedte van 470 tot 694MHz. Digitaal en individueel bedienbare verzwakkers van 0 tot -31,5dB (in stappen van 0.5dB). Signaalmeting tussen -70 en+10dBm, instelbare threshold voor de automatische verzwakkers voor het reduceren van intermodulatieproducten.
 • RF-output: Schakelbare voeding op de uitgangen voor de Voeding van ontvangers 8x 13V- 400mA, elke uitgang is voorzien van een aparte overstroom beveiliging. 

Heeft u vragen over ons product?

  RF-Toolbox kopen?

  U kunt bij onze partner het product aanschaffen.