De RF-toolbox XL is een antennesplitter met een aantal in onontbeerlijke extra’s als het gaat om een stabiele en storingsvrije ontvangst van de signalen van draadloze microfoons.

De in- en uitgangen bieden geavanceerde opties voor het finetunen van de antennesignalen. De RF-toolbox XL is een toevoeging op bestaande draadloze ontvangersystemen en wordt ingezet als hoogwaardig hoofd antenne distributiecentrum voor ontvangers van bekende merken.

Versterken, verzwakken, filteren

De RF-toolbox XL heeft twee ingangen en twee maal acht uitgangen uitgevoerd met N-connectoren. In die zin fungeert hij als een reguliere antennesplitter. De inputkaart heeft echter functies waarmee het signaal kan worden geoptimaliseerd. Essentieel in dat proces zijn de gain-regeling, de optie voor auto-gain en het digitaal instelbare bandpass-filter. Hiermee kan het signaal van de antennes zowel worden verzwakt en versterkt als selectiever worden gemaakt. Verzwakken om intermodulatie te voorkomen en om de ruisvloer naar beneden te brengen. Versterken om grotere afstanden en obstakels te overbruggen. Selectiever om intermodulatie te voorkomen en signalen van andere bronnen te onderdrukken. Bekende stoorsignalen voor draadloze microfoonsystemen zijn wifi- en 4G-netwerken in de directe omgeving en het digitale videosignaal DVB-T dat via de ether wordt gedistribueerd.

 

Outputkaarten

De RF-toolbox XL wordt geleverd met 4 of 8 outputkaarten. Voor elke uitgang van de RF-toolbox XL kan de gain worden ingesteld en een bandpass-filter met een bandbreedte van 32MHz. Dit frequentiegebied is door de gebruiker zelf in te stellen. Elke ontvanger krijgt daardoor precies het juiste signaal op een sterkte die ruis en intermodulatievervorming uitsluit. Dit maakt van de RF-toolbox XL het ultieme zenuwcentrum van een set-up onder veeleisende omstandigheden met een groter aantal ontvangers.

Communicatie

Daarnaast verzorgt de RF-toolbox XL de communicatie met de RF-toolbox booster of LPDA antenne en levert hiervoor ook de voeding. De RF-toolbox booster is een antenneversterker die het level van individuele antennes binnen een systeem kan regelen en zo bijvoorbeeld de kabellengtes voor elke antenne apart kan compenseren. Met de RF-toolbox XL kan het level van de antennesignalen nauwlettend in de gaten worden gehouden en op afstand via de RF-toolbox booster optimaal worden ingesteld. Een RF-toolbox XL kan met maximaal 32 RF-toolbox booster communiceren.

Software: 

De RF-toolbox XL en aangesloten RF-toolbox booster kunnen door middel van een pc via USB worden bediend met de gratis RF-toolbox software.

Het OLED-venster biedt de volgende informatie en instellingen:

  • Boostervoeding (antenne-ingang): +13V max. 1.200mA voeding voor de RF-toolbox Preamp (led-indicatie voor aanwezige spanning). Realtime indicatie van het stroomverbruik per ingang. Automatische reset (max. 10x) bij te hoge stroomafname. Na foutopsporing en -herstel kan er handmatig worden gereset.
  • RF-input: Beide inputs zijn voorzien van een bandpass-filter met een bandbreedte van 470 tot 694MHz. Digitaal en onafhankelijk bedienbare verzwakkers van 0 tot -31,5dB (in stappen van 0.5dB). Signaalmeting tussen -70 en+10dBm, instelbare threshold voor de automatische verzwakkers voor het reduceren van intermodulatieproducten.
  • RF-output: Afhankelijk van het gekozen model zijn 4 of 8 uitgangen voorzien van een digitaal instelbaar bandpass-filter met 32MHz bandbreedte (andere bandbreedtes op aanvraag) en een digitaal instelbare verzwakker van 0 – 31,5dB (in stappen van 0,5dB). Selecteerbare link voor bediening van A- en B-uitgang.
  • Afstandsbediening RF-toolbox Preamp: Bidirectionele datacommunicatie via de coaxkabel tussen RF-toolbox XL of RF-toolbox Splitter-8 en RF-tools Preamp voor het instellen van de gain en status (aan/uit) van de Preamp. Maximaal kunnen er met de RF-toolbox Splitter-8 of RF-toolbox XL tot 32 RF-toolbox Preams individueel worden bediend. Automatische controle voor aangesloten Preamp’s.
  • Software: De RF-toolbox XL en aangesloten RF-toolbox Preamp’s kunnen bediend worden met de gratis RF-toolbox software.

Heeft u vragen over ons product?

    RF-Toolbox kopen?

    U kunt bij onze partner het product aanschaffen.